Најкорисни – Бесплатни Програми

Freeware – Shareware – Free software – Open source software

Понудените линкови на ова страница ве носат кон страниците на издавачот или авторот на програмот, каде можете истиот да го превземете –download, или да ја пронајдете најновата верзија од тој програм, односно подршка за истиот.

НАЈКОРИСНИ – БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ

МакХост download

Најкорисни – Бесплатни Програми

Антивирус – Avast
Антивирус – AntiVir Personal
Антивирус – AVG Antivirus
Архивер на датотеки – 7 Zip
Архивер на датотеки – IZArc
Bit Torrent клиент – uTorrent
CD/DVD emulator – Daemon tools
CD/DVD снимање – ImgBurn
CD/DVD снимање – CDBurnerXP
CD/DVD снимање – Ashampoo Burning Studio Free
CD/DVD снимање – DVDShrink
CMS – Joomla
Download менаџер – Free Download Manager
E-mail клиент – Mozilla Thunderbird
Firewall – Zone Alarm Free Firewall

 

Firewall – Comodo Firewall
FTP клиент – FileZilla
Instant messenger – MirandaIM
Instant messenger – Trillian
Instant messenger – Yahoo! Messenger
Instant messenger – Windows Live Messenger
Internet разговор – Skype
Malware/spyware заштита – Spybot-S&D
Мултимедијални player – GOM player
Мултимедијални player – VLC
Мултимедијални player – K-Lite Codec Pack
Мултимедијални player – QuickTime Player
Newsreader – 40tude dialog
Newsreader – Grabit
Обработка на звук – Mp3tag
Обработка на звук – Audacity
Обработка на звук – Audiograbber
Обработка на звук – The GodFather
Обработка на звук – Winamp
Office – Open Office
Password менаџер – KeePass Password Safe
PDF креатор – Cute PDF
PDF креатор – PrimoPDF
PDF reader /читач – Foxit Reader
PDF reader /читач – Adobe Reader
Портабилни апликации – Portable Apps
Прегледник на слики – IrfanView
Прегледник на слики – Faststone Image Viewer
Прегледник на слики – FastStone Photo Resizer
Пребарувач – Google Desktop
RSS читач на вести – Rss Bandit
RSS читач на вести – FeedDemon
System info – Everest Home Edition
System info – Google Earth
System оптимизација – CCleaner
System оптимизација – Defraggler
System оптимизација – Glary Utilities
System оптимизација – Net Tools
System оптимизација – ObjectDock
System оптимизација – RocketDock
System оптимизација – AVG PC TuneUp
Текстуален editor – Notepad++
Далечинско спојување – PuTTY
Далечинско спојување – UltraVNC
Управување со датотеки – FreeCommander
Виртуелизација – Microsoft Virtual PC 2007
VoIP телефонирање – 12VOIP
Web developer – PSPad
Web прегледник – Maxthon
Web прегледник – Opera
Web прегледник – Mozilla Firefox
Web прегледник Без Цензура – PirateBrowser


Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

Freeware е компјутерски-сметачки софтвер кој можете бесплатно да го користите во неограничен временски период. Авторите на овие програми најчесто ова го прават бидејќи сакат да и подарат нешто на интернет заедницата, но воедно сакат и да одржат контрола на идниот развој на софтверот така што и понатаму има Copyright односно авторски права на тој програм.

Freeware серазликува од shareware софтверот за кој корисникот треба да плати по извесен временски период на користење или за овозможување на дополнителни функции на програмот.

НАПОМЕНА
Треба да се разликува терминот freeware од free software, иако терминот се користи како синоним за бесплатен софтвер тоа не е исто.

 

Free software овде не се работи за тоа дека софтверот е ослободен што се однесува до плаќањето, туку истиот нема никакво ограничување за неговото користење, вклучително и правото на измени и негова дистрибуција во изменета форма.

Open source software е софтвер кај кој е достапен изворниот код и постојат многу мали ограничувања за негово користење. Open source software е вообичаено бесплатен така што во повеќето случаи е исто што и слободниот софтвер – free software.

Регистрирајте го вашиот сајт на 20+ search engines, за 1 минута!

Freeware програми. Бесплатни програми за download. Превземање на програми за download. Бесплатни игри. Игри за download. Најдобри ауто-игри. Мото игри. Бесплатни casino игри. Програми за download на музика. Download на програми за правење на музика. Програми за download на филм. Download на бесплатни теми за мобилни. Download на mp3 мелодии и за мобилни. Полифони мелодии за мобилни. И…