Joomla Спецификации

Joomla Content Management System Општи Карактеристики:

Generated by WebThumbnail.org

Joomla (Џумла)!
Неколку примери од вистинскиот виртуелен свет
за тоа што Joomla (Џумла)! content management system софтверот може да направи?

Joomla се користи низ целиот свет, во снажни веб сајтови, во сите форми и големини.
На пример:

  • * Корпорациски веб сајтови или портали
  • * Корпорациски интранет и интернет(екстранет)
  • * Онлајн списанија, весници и публикации
  • * Е-трговија и онлајн резервации
  • * Владини апликации
  • * Сајтови за мал бизнис
  • * Непрофитните и веб сајтови на организации
  • * Заснована заедница на портали
  • * Школскии и црквени веб-сајтови
  • * Персонални или семејни веб страници

Кој се користи Joomla?
Еве некои примери на веб сајтови кои користат Joomla:

MTV Networks Quizilla (социјална мрежа) – http://www.quizilla.com
IHOP (Синџир на ресторани) – http://www.ihop.com
Универзитет Харвард (образование) – http://gsas.harvard.edu
Ситибанк (Финансиски институција – интранет) – не е достапна јавно
The Green Maven (Еко-ресурси) – http://www.greenmaven.com
Outdoor Photographer (Списание) – http://www.outdoorphotographer.com
PlayShakespeare (култура) – http://www.playshakespeare.com
Senso Interiors (Мебел дизајн) – http://www.sensointeriors.co.za

Ако сакате да видите повеќе примери на компании кои користат Joomla може да ги пронајдете
во мапата на Јоомла Заедницата.

Треба да изработам еден сајт за клиентот. Како Joomla! може да ми помогне?

Joomla е дизајнирана да биде лесна за инсталирање и да се стартува дури и ако не сте напреден корисник. Многу веб хостинг сервиси, а тоа го имате и во понудата на MakHost во зависност од пакетот, нудaт инсталација со еден клик, добивање на вашиот нов сајт и работа од само неколку минути.

Бидејќи Joomla е навистина лесна за користење, како дизајнер на Web-от или инвеститор,
ќе можете брзо да изградите сајтови за своите клиенти. Потоа, со минималени вложувања
за обука, можете да ги поттикнете своите клиенти за лесно да управуваат со нивните сопствени сајтови.

Ако на вашите клиенти им треба специјализирана функционалност, Joomla има одлична
адаптабилност и илјадници додатоци (од кои повеќето се слободени под лиценцата GPL)
и се достапни во Јоомла екстензии директориумот.