Cloud – VPS hosting

Едноставен
Контролен панел

Брзи
Solid State Дискови

99.99%
Uptime

Автоматски
Backup

1GBps link
Tier-1 bandwidth

Избор Локации
Европа или САД

Хостирање – Cloud – VPS сервери

Започнете за помалку од 60 секунди. Изберете вашиот Cloud – VPS сервер!

Cloud – VPS сервери

14€/1  м е с е ц

 • Виртуелен CPU 1 јадро
 • Виртуелен RAM 1GB
 • Простор на Дискот 40GB SSD
 • Месечен Проток 4TB
best for starter
Cloud – VPS сервери

25€/1  м е с е ц

 • Виртуелен CPU 2 јадра
 • Виртуелен RAM 2GB
 • Простор на Дискот 60GB SSD
 • Месечен Проток 6TB
best for advance user
Cloud – VPS сервери

45€/1  м е с е ц

 • Виртуелен CPU 4 јадра
 • Виртуелен RAM 4GB
 • Простор на Дискот 80GB SSD
 • Месечен Проток 8TB
best for Professional user

Вашата нарачка можете да ја извршите и преку телефон на 078/ 305 366                                        
+ 24h Подршка за Hardware и Network

Need Custom Plans?

+389 (0)78 305366

Сами изберете локација


Можете да изберете локација на data-center според вашите потреби: Њујорк, Сан Франциско и Амстердам. Ова ќе ви овозможи побрз одговор на серверот во одреден дел на светот.

Дополнителни услуги


Одржување 50€/мес, Security 150€, DirectAdmin 10€/мес, Parallels Plesk 10€/мес, cPanel/WHM лиценца 20€/мес, Firewall 70€, Мониторинг и SMS известувања 20€/месечно.

Задоволни корисници

“Ги користиме услугите на AdriaHost серверите прилично долго и презадоволни сме.”
Dalibor Bulić, zabava24h.com

Скалабилно за 10 секунди

Кога вашиот бизнис ќе се прошири, можете да го проширите вашиот сервер за само 10 секунди.
Ја доплатувате само разликата.

За developer-и

Нарачете ваш сервер и тој ќе биде подготвен во најкраток рок. Добивате фиксна IP адреса и root пристап на северот.

 

Имате дополнителни прашања околу нашите VPS сервиси?

П: Кои методи на плаќање ги имате?

О: Вашите уплати можете да ги направите преку уплатница или кредитна картица онлајн.

П: Што кога ќе го пречекорам месечниот проток?

О: Кога ќе го пречекорите месечниот проток, можете да продолжите со користење на вашиот VPS сервер. Цената за доплата е 0.04 euro за секој следен GB. Се засметува само појдовниот сообраќај.

П: Колку изнесува цената за backup?

О: Ако при нарачката ја активирате ова услуга, backup-от е автоматски. Цената за услугата е 50% од месечниот закуп на VPS-от. Услугите можете и накнадно да ги активирате преку тикет-сервисот.

П: Што значи 99.5% uptime SLA?

О: Тоа значи дека гарантираме дека вашиот сервер ќе функционира 99.5% од времето, освен ако вие рачно го исклучите од вашиот панел.

П: Како можам да го откажам серверотr?

О: Само ни испратете барање преку нашата контакт страница и вашиот сервер ќе биде откажан. Серверот мора да биде откажан 5 дена пред крајот на месецот.

П: Дали плаќам ако привремено го исклучам серверот?

О: Да, во колку го исклучите серверот од вашиот клиентски налог, и понатаму плаќате. Кога ќе го откажете серверот, не го плаќате во иднина.

Начин на Плаќање

Плаќањето можете да го извршите со уплатница од вашата сметка, кредитна картичка (2CO или PayPal) или преку банкарски трансфер (SWIFT).

Wikipedia
Advertisement