SSL Сертификати

SSL сертификат е сертификат кој служи да обезбеди безбедна комуникација помеѓу клиентот и серверот преку енкриптирање на содржината. Со SSL сертификатот секое внесување податоци на сајтот како и секоја вратена информација од сајтот се пренесува прекуИнтернет-мрежата во енкриптирана форма со што информациите кои се пренесуваат преку мрежата се потполно заштитени и може да ги видат само оние на кои се пред се и наменети.

Секоја SSL бара фиксна IP адреса. На вашиот сајт ќе му доделиме фиксна IP адреса, со што сајтот ќе стане одвоен од останатите сајтови на серверот а со тоа и ќе биде подобро заштитен. Цената за фиксна IP адреса е 80€ / годишно.

Во нашата понуда се SSL сертификати на реномирани светски сертификациони тела.

ЦЕНОВНИК ЗА SSL сертификати

  Сертификати Positive SSL Essential SSL Wildcard SSL
 
Валидација на домен ДА ДА ДА
 
256bit енкрипција X ДА ДА
 
Подржува поддомени X X ДА
 
Бесплатен SSL печат ДА ДА ДА
 
Зелена адресна трака X X ДА
 
Reissue Неограничено Неограничено Неограничено
 
Годишна цена 20€ 39€ 109€
 
Нарачете веднаш Нарачете Нарачете Нарачете
 * Цените се СО ВКЛУЧЕН ДДВ од 18%

Positive и Essential сертификатите важат само за една адрса за која се и издадени. На пример адресата www.vasdomen.com и vasdomen.com се две различни адреси, а сертификатот може да биде валиде само за една адреса. Wildcard сертификатот важи за неограничен број на поддомени. Инсталацијата на сертификатот кој е купен кај нас е бесплатана. Можно е да се инсталира само еден SSL сертификат (за само една адреса) по еден хостинг налог.

 

Што е SSL?
SSL (Secure Socket Layer) протоколот е Web стандард за енкрипција на комуникацијата помеѓу корисниците и веб страниците. Податоците пратени преку SSL конекција се заштитени со енкрипција, со што податоците се зашитени од прислушкување и останати упади.
Дали и кога ми треба SSL?
Со напредокот на технологијата последнава декада, се повеќе лични податоци и важни документи се чуваат онлајн. На овие податоци им треба заштита, во спротивно секој со основно IT познавање би можел да ги преземе. Без SSL енкрипција, вашите лични податоци, лозинки, информации за сметки од банки можат лесно да бидат преземени. Посетителите на вашиот веб сајт не би оставале лични податоци доколку нема SSL што придонесува до губење клиенти. Доколку имате онлајн бизнис, интернет продавница, портал на којшто се зачленуваат корисници, потребен е SSL сертификат.

MidNight GvG
Advertisement

Дедицирана IP адреса

Ако користите поделен Shared хостинг оваа адреса ја делите со повеќе корисници. Доколку закупите дедицирана IP адреса, ќе имате уникатна адреса само за вашата страница.

Кога и дали ми треба дедицирата IP адреса?

 • E-mail blacklist – На поделените Shared хостинг пакети, на една IP адреса се хостираат веб страници од повеќе клиенти. Често доаѓа до проблем доколку еден од клиентите е подложен на хакерски упад, или СПАМ од неговата страница, IP адресата да биде ставена во црна листа (blacklist) на провајдерите и интернет пребарувачите. Со ова сите страници хостирани на таа адреса автоматски стануваат недостапни или пораките стигнуваат во SPAM папката на корисниците. За да се избегне овој проблем, најдобро е да закупите статична адреса за Вашата страница
 • Доколку користите страница со онлјан плаќање, повеќето банки бараат да имате статична IP адреса за интегрирање на системот за онлајн уплата.
 • Цената на фиксна IP адреса е 80€ годишно
  VPS пакетите доаѓаат со 1 или 2 фиксни IP адреси. Дополнителни IP адреси може да се докупат по редовните цени.

   

  Повеќе за администрирање на домени и други услуги…
  Регистрација на Домен Трансфер на домен Whois заштита на домен