Едноставен
Контролен панел

Брзи
Solid State Дискови

99.99%
Uptime

Автоматски
Backup

1GBps link
Tier-1 bandwidth

Избор Локации
Европа или САД

Закуп на сервер

Со закуп на север на Вашата компанија и обезбедувате…
Претворете ги Online презентацијата и продажбата во средство за зголемување на профитот на вашата фирма.

Server Core Duo

од 69€ /1   м е с е ц

 • RAM 4GB
 • Диск 2x500GB
 • Проток 10TB
best for starter
Server Core Duo L

од 79€ /1   м е с е ц

 • RAM 4GB
 • Диск 4x500GB
 • Проток 10TB
best for intermediate
Server Quad Core S

од 119€ /1   м е с е ц

 • RAM 8GB
 • Диск 4x500GB
 • Проток 10TB
best for reseller

Дополнителни услуги:

Во колку ви се потребни услуги за одржувањето на серверот, можете да ни се обратите нам:

 • Стандардна администрација – 50€ / месечно
 • Server Security – 150€ / еднократно
 • 5 додатни IP адреси – 50€ / месечно
 • cPanel/WHM лиценца – 29€ / месечно
 • Offsite backup – 100€ / месечно
 • Software Firewall – 70€ / еднократно

Направете нарачка преку МакХост и добијте 5% попуст на нашите услуги!!!             Вашата нарачка можете да ја извршите и преку телефон на 078/ 305 366
+ 24h Подршка за Hardware и Network

Need Custom Plans?

+389 (0)78 305366

Сервер

Со закуп на север на Вашата компанија и обезбедувате потребен hardware и мрежни ресурси со посакувано ниво на контрола како би биле во состојба сериозно да се занимавате со овозможување/пружање на услуги какви што се интернет апликации, изработка и дистрибуција на интернет содржини, e-Commerce, складирање на податоци, одржување на web презентации со голем број на посетители…

Преку закупот на сервер вие добивате еден сметач на реномирани светски произведувачи, приклучен на најбрзата мрежа на светот во американскиот датацентар или во Амстердам само за своите потреби, без при тоа да ги делите ресурсите со други корисници како во случај кога купувате хостинг.

Quad Core L

од 129€ /1   м е с е ц

 • RAM 8GB
 • Диск 2x1TB
 • Проток 10TB
best for reseller
Dual Quad Core S

од 229€ /1   м е с е ц

 • RAM 16GB
 • Диск 4x1TB
 • Проток 10TB
best for reseller
Dual Quad Core L

од 339€ /1   м е с е ц

 • RAM 32GB
 • Диск 400GB SSD
 • Проток 100TB
best for reseller

Оваа пред се ви дава доверливост, голема брзина при обработка на податоци (CPU), складишен простор (160-400 GB) како и сигурен проток на податоци бидејќи е поврзан на 1000 mbps мрежа. Кога ќе изнајмите сервер ослободувате значаен дел од почетните инвестиции во хардвер и мрежна инфраструктура и при тоа ја задржвате можноста подоцна да без поголеми влогови извршите надградба на својот сервер под закуп. Сите сервери се наоѓаат во најголемите датацентри на светот, со противпожарна и физичка заштита, генератори во случај на прекин на струја, редундантна мрежа од 5 степени како и персонал кој е присутен 24/7/365….

 

Имате дополнителни прашања околу нашите VPS сервиси?

П: Кои методи на плаќање ги имате?

О: Вашите уплати можете да ги направите преку уплатница или кредитна картица онлајн.

П: Што кога ќе го пречекорам месечниот проток?

О: Кога ќе го пречекорите месечниот проток, можете да продолжите со користење на вашиот сервер. Цената за доплата е 0.04 euro за секој следен GB. Се засметува само појдовниот сообраќај.

П: Како да покренам сајт на новиот сервер?

О: МакХост – АдриаХост бесплатно ќе ги мигрира вашите податоци на вашиот нов сервер. Вие имате многу податоци ние имаме голем upload. Setup-от на серверот е бесплатен.

П: Што значи 99.5% uptime SLA?

О: Тоа значи дека гарантираме дека вашиот сервер ќе функционира 99.5% од времето, освен ако вие рачно го исклучите од вашиот панел.

П: Како можам да го откажам серверотr?

О: Само ни испратете барање преку нашата MakHost контакт | AdriaHost контакт страница и вашиот сервер ќе биде откажан. Серверот мора да биде откажан 30 дена пред истекот на закупот.

П: Колку чини backup?

О: Можете сами да правите backup на серверот бесплатно, во посебна датотека или на друг диск. Меѓутоа, ви предлагаме да го разгледате предлогот за закуп на MakHost – AdriaHost Premium backup, во кој случај вашите податоци се синхронизираат на географски одалечена локација.

Начин на Плаќање

Плаќањето можете да го извршите со уплатница од вашата сметка, кредитна картичка (2CO или PayPal) или преку банкарски трансфер (SWIFT).

WWF Global
Advertisement