Аудио Хостинг

 
Аудио streaming е услуга која ви овозможува да на едноставен начин отворите сопствена радио станица или ако сте веќе сопственик на постоечка радио станица да обезбедите вашиот сигнал да се слушне нширум светот, без оглед на лоцираноста. Се што е потрбно е слушателот да има пристап до интернет и вашиот програм ќе може слободно да го слуша. За ваква радио станица не ви се потребни скапи уреди, дозволи за работа или одобрениа. Зголемете го бројот на слушателите со минимален влог, а вашиот глас ќе биде слушнат ширум светот!
 

Квалитет 50 слушатели 100 слушатели 200 слушатели 300 слушатели
32 Kbps 5 € 6 € 10 € 15 €
64 Kbps 10 € 12,5 € 20 € 30 €
128 Kbps 20 € 25 € 40 € Прашај
*  во цената не е пресметан ДДВ
** цената е до 1TB месечно, дополнителен TB чини 50€.

Centova cast контролен панел бесплатно!

На сите наши клиенти им даваме бесплатно најдобариот контролен панел за streaming. Лесно го контролирете емитирањето на програмата, следете ја статистиката и пуштајте музика.

Што добивате:

 • Лесна конфигурација
 • Едноставно додавање
 • Детална статистика
 • Месечни извештаи
 • Real-time статистика
 • Автоматски мониторинг
 • Сите опции во два клика
 • И уште многу друго…

Направете сопствена радиостаница.

Streaming server понуда за големи потрошувачи!

100Mbps Неограничено

199EUR/1  м е с е ц

 • Сервери со неогрничен месечен проток
 • Uplink од 100Mbps
 • Месечно од: 199EUR
best for starter
50TB проток

399EUR/1  м е с е ц

 • Сервери со голем проток за радио и ТВ станици
 • Uplink 1Gbps
 • Месечно од: 399EUR
best for advance user
1Gbps Неограничено

1099€/1  м е с е ц

 • Сервери со неогрничен месечен проток
 • Uplink од 1Gbps
 • Месечно од: 1099EUR
best for Professional user

Ако сте голема радио или Тв станица, имаме најповолна понуда на streaming сервери во регионот.

Вашата нарачка можете да ја извршите и преку телефон на 078/ 305 366
+ 24h Подршка за Hardware и Network

Нарачка!

+389 (0)78 305366

Функционални карактеристики

 
За да отпочнете со работа на вашата радио станица, доволно е да закупите било кој пакет во нашата понуда, потоа од нашата download секција го преземете и инсталирате бесплатниот софтвер (Winamp ShoutCast DSP Plug-in) и можете да почнете со емитување. Сите посетители на вашиот сајт кои ќр кликнат на поставениот линк на вашиот сајт, веднаш стануваат и слушатели на вашиот радио програм. Не мора дури ни да бидете во вашата виртуелна радио станица – можете да направите playlist које ќе се емитираат во ваше одсуство. Детално упатство за audio streaming можете да прочитате овде (упатсвтото е на српски јазик).

 

Wikipedia
Advertisement

 

Кои се предностите на нашата streaming понуда?

 
Понудата можете да ја прилагодите според вашите потреби – сами избирате број на слушатели кои истовремено можат да ј аслушат вашата радио програма, како и квалитетото на аудио сигналот.
Ако до сега имате користено streaming, веќе ви е познато дека кај нас практично не постои некој избор на квалитетни streaming решенија. Нудиме – имаме 1000 mbps линкови на секој сервершто гарантира квалитетен stream.
Техничка помош пружаме преку телефон или интернет.
Имате потполна контрола со нашиот контролен панел (број на слушатели, статистика на протокот, подесувања на матичната станица и слично…)

Начин на Плаќање

Плаќањето можете да го извршите со уплатница од вашата сметка, кредитна картичка (2CO или PayPal) или преку банкарски трансфер (SWIFT).