Најчести Прашања (FAQ)

Да ли можам да закупам хостинг кај вас иако сум физичко лице?
Да. После нарачката, ќе добиете упатство за извршување на уплата во однос на тоа кој модел за плаќање сте го избрале.
Да ли кај вас може да се хостира било каква презентација?
Не. Забранети се презентации кои може да бидат штетни по нашите серверите или било кој сервер на интернет, како и поставување на линкови кон такви содржини на интернет. Пример и за неприфатлив софтвер се: пиратски софтвер, хакерски програми или архиви, warez сајтови, irc…
Да ли може да го платам хостингот преку својата фирма?
Да. Ние (АдриаХост) сме правно лице така што можеме да ви издадеме профактура за услугата која ја пружаме.
Уплатив хостинг и домен, кога можам да очекувам дека ќе бидат активирани?
Услугите ги реализираме во рок од 24 часа по приемот на уплатата, меѓутоа стана пракса да сите услуги ги реализираме во рок од 10 минути по приемот на улатата, така што истиот дена вашиот сајт може да профункционира.
Да ли некој ќе ме контактира по истекот на услугата?
Да. Ако имате закупено услуга кај нас, ќе добиете известување преку емаил а исто така ќе бидете известени и преку телефон од службата за продажба. Затоа е многу значајно да доставите вистински податоци. Известувањето се добива околу 20 дена пред истекот на услугата.
Сакам да го префрлам сајтот кај вас но не знам како?
Нема никаков проблем ние да го извршиме целокупното префрлување на сајтот за вас. Ова услуга е бесплатна, ние ќе отвориме хостинг и ќе го префрлиме сајтот. По успешното префрлање на сајтот, од продажбата ќе ве контактират за издавање на сметката за саканиот хостинг пакет.
Да ли може да добијам техничка подршка преку телефон?
Не. Техничката помош е организирана и функционира исклучиво преку тикет системот, бидејќи тоа е најбрзиот и најсигурен начин за решавање на проблемот. Подршка преку телефон не даваме.
Сакам да се најавам преку cPanel-от но не можам. Зошто?
Веројатно погрешно внесовте параметри (корисничко име или лозинка). Треба да имате во предвид дека полињата за login case sensitive (се осетливи на мали букви). Ако три пати по ред внесете погрешни параметри, налогот се заклучува на половина час и после тоа можете повторно да пробате најавување. Најдобро е да не контактирате во колку имате проблем со најавувањето.
Суспендиран ми е хостингот. Зошто?
Можеби не сте го обновиле хостингот па истекол, но до вакви ситуации вообичаено не доаѓа бидејки има сигурен систем на известување на клиентите барем 20 дена пред истекот на услугата. Имаме право да го суспендираме хостингот исто така ако дошло до злоупотреба но ќе бидете известени и контактирани за деталите ако се утврди злоупотреба.
Имам вирус на сајтот , што да правам?
1. Потребно е да извршите чистење на заразените датотеки.
2. Параметрите за хостинг мора да ги чувате на сигурно. Ако веќе морате некому да ја дадете, променете ја после завршетокот на нејзината услуга. Немојте да ги запишувате или да ги делите параметрите со други лица.
3. Морате да бидете сигурни дека вашиот компјутер нема вируси, тројанци, keylogger-и итн. Потребно е да вршите редовно скенирање на вашиот компјутер.
4. редовно вршете update на своите скрипти и програми кои сте ги поставиле. Секогаш направете upgrade на последната верзија на блогот форумот итн.
5. Немојте да ставате writable permission на датотеките. Исправни се permission 755 или 644, и ова можете да го проверите на својот File Manager. многу корисници избегнуваат 777 permission, но вие избегнивајте permission кои дозволуваат Group или World манипулирање со фајлот. (Тоа е се што се завршува со 7, 6, 3, или 2. Првиот број може да биде било кој од овие но не и последните два.)
Да ли правите backup?
Да. На исте сајтови вршиме седмичен backup. Меѓутоа корисникот на себе превзема целосна одговорност за сите фајловина закупениот хостинг како и за одржување на backup за истите. Корисникот има опција да сам да прави backup од cPanel-от.
Да ли постои да купам домен кој е веќе регистриран?
Не, купување на веќе регистриран домен не е возможно. Можно е ако го најдете сопственикот на доменот и тој да ви го одстапи или продаде истиот – што е малку веројатно.
До кога најкасно можам да го продолжам доменот?
Доменот истекува на истиот ден кога и сте го регистрирале, само после 1 година (или повеќе во зависност на кој период сте го регистрирале). Кога ќе истекне доменот автоматски се заклучува, односно влегува во redemption, но после 27 дена можете да го продолжите истиот. По истекот на 27-те дена ние немаме можност да го продолжиме доменот.
Имам домен кај вас, како да ги променам whois податоците?
Ако е во прашање интернационални домен (.com, .net, .org…), потребно е да испратите тикет за техничка подршка. Промената на whois податоците ебесплатна.
Како да ги променам DNS-вите на доменот?
Контактирајте ја техничката подршка со тикет наведете го називот на доменот и новите DNS-ови на кои треба да биде преусмерендоменот.
Да ли се наплаќа промена на DNS-от?
Не. Ова ослуга е бесплатна.
Го поставив својот сајт но и понатаму се гледа страницата на АдриаХост?
Потребно е да ја избришете АдриаХост страница од вашиот налог
Колку емаил пораки е дозволено да се испрати од вашиот сервер?
Ограничувањето е 500 испратени пораки за еден час.
Не знам да го upload-ирам сајтот од локалниот компјутер?
Поставете го вашиот сајт во .zip датотека и испратете го на support@adriahost.com, ние ќе го поставиме вашиот сајт за вас.
Да ли имате cPanel?
Да. Сите сервери користат cPanel како панел за управување со хостинг налогот.
Можам ли да хостирам повеќе сајтови на еден пакет хост?
Секако, ако вашиот пакет има опција Addon домени.
Да ли хостирате Windows сајтови или апликации?
Во моментов немаме Windows платформа во понуда, но можеме да ве известиме кога ќе биде понудена.
Како да одберам хостинг пакет?
Ако имате направено сајт или користите некој CMS, за чија работа ви е потребна една база за податоци, Basic пакетот ќе биде доволен. Ако сакате понапредни опции, хостирање на повеќе домени, тогаш изберете еден од Business пакетите.
Да ли може да се промени хостинг пакетот?
Да, секогаш може да побарате промена на хостинг пакетот, боло да барате помал или поголем пакетt.
Да ли давате SSH пристап?
SSH пристапот е овозможен на dedicated серверите, во случај да сакате сами да го одржувате серверот. На делен хостинг SSH не е овозможен.
Да ли можам да ја променам лозинката за пристап на cPanel?
Да, на почетната страна на cPanela внесете го вашиот username и кликнете на Reset.
Можам да го мигрирам мојот сајт од претходниот хостинг провајдер?
Да, испратете ни ги пристапните параметри, и ние ќе ја извршиме миграцијата за вас.
Можам ли да хостирам adult содржини?
Да, се додека е во согласност со Правилникот.
Можам ли да нарачам ‘custom’ пакет?
Ако имате посебни желби за вашиот хостинг налог, контактирајте не на телефон или преку контакт формата на МакХост или на prodaja@adriahost.rs и ќе се договориме.
Постојат ли дополнителни трошкови?
Не, сите трошоци се представени при купувањето.
Да ли давате бесплатен хостинг?
Не, но доколку имате интересен предлог, можете да не контактирате на info@makwin.com за спонзорство.
Ја заборавив лозинката и не можам да се најавам на својот налог, што да правам?
Можете да побарате подсетник за пристапните параметри на https://moj.adriahost.rs/pwreset.php – внесете го емаилот под кој се регистриравте и кликнете на испрати, новата лозинка ќе биде испратена на вашата емаил адреса.
Како сам да ја подесам лозинката преку својот клиентски налог?
За да ја смените сами лозинката, најавете се и кликнете на мој налог – Промена на лозинка.
Сакам да примама известувања на повеќе емаил адреси, како да додадам повеќе емаил адреси на на клиентскиот налог?
Најавете се на својот клиентски налог и кликнете на Мој налог – Додај нов контакт.
Погрешив при нарачката, како да исправам?
Во колку сте погрешиле при нарачката на услуга, ние ќе исправиме се за вас, само не контактирајте преку телефон +381 11 41 42 888 или преку емаил порака на prodaja@adriahost.rs, во работни денови од 09h до 17h, сабота од 09h до 15h.
Купув хостинг пакет кај вас, но би сакал да преминам на поголем пакет, да ли може?
Секако, постои можност за upgrade на пакетот. Ја плаќате само разликата во цена помеѓу двата пакета акога ќе се одлучите за такво нешто, само не контактирајте преку телефон на +381 11 41 42 888 или преку емаил порака на prodaja@adriahost.rs и ние ќе завршиме се за вас.
Уплатив домен, кога ќе биде активиран?
Услугите ги активираме веднаш по евидентирањето на уплатата. Уплатите се евидентираат во работни денови од 12h до 16h. по приемот на уплатата, ќе го регистрираме доменот кој сте го нарачале а после регистрацијата, потребно е доменот да се пропагира, што трае од 24 до 48h.
Се предомислив во врска со називот на доменот, може ли да го промените доменот?
Не е можно да се промени назив на домен, еднаш кога доменот ќе се регистрира. Можете само да купите нов домен. Од овие причини им предлагаме на клиентите да бидат внимателни при изборот и нарачката на доменот, односно добро да размислат пред да се изврши нарачката.
Може ли да се променат податоците за сопственоста на инт. домен (.com, .net, .org…)?
Можна е ваква промена, само потребно е сопственикот на доменот да ни испрати барање преку тикет и ги наведе податоците за сопственикот на доменот на кои треба да се подеси.

 
Ако имате прашање а на истото нема одговор во подолу поставените, можете одговор на истото да побарате овде (базата на знаења е на српски јазик) или преку тикет системот!!!