Не дозволувајте хакерски напад да ве исфрли од бизнисот!

Со нашата услуга имате backup на сајтот на сервер во друга земја, чуваме 10 – седмични верзии.

Backup на податоци

 

Предности на премиум backup

 • Backup-от се врши на датацентар во друга земја
 • Една копија на сајтот секоја седмица
 • Ги чуваме последните 10 седмици (10 верзии на сајтот)
 • Се е автоматизирано, нема потреба од грижи
 • Можете лесно да го вратите фајлот или целиот сајт од backup-от
 • Се прави целосен backup на cPanel налогот (сајтови, бази, емаилови, статистика…)

Backup на вашиот хостинг

Цена помалку од 20 GB – е 49 eur годишно.
До крајот на месецот е промотивна цена од 30 eura годишно.

Обемот на cPanel го опфаќа вашиот сајт, емаил пораките и се што имате на налогот. Business Plus пакетот можат да ја користат оваа услуга, во колку сте на помал пакет, до крајот на месецот добивате бесплатен upgrade на пакетот на Business Plus.

НАПОМЕНА:
Сите сајтови кои се хостират кај нас бесплатно се backup-ират еднаш седмично. Вашиот сајт автоматски се исклучува од бесплатниот backup ако е поголем од 20GB или има повеќе од 100.000 фајлови.
Со премиум backup не постои ова ограничување и наместо backup стар 7 дена, добивате 10 backup-а за 10 седмици.

Еве како изгледа тоа:
По активирањето на premium backup-от во вашиот cPanel налог ќе се појави ова икона:

Кога ќе кликнете на неа ќе го видите списокот на сите 10 ваши backup копии (за секоја седмица по една). Можете да го download-ирате backup-от кај себе, можете со еден клик (send to agent) да ја вратите таа верзија на вашиот налог и можете (browse) да ги видите фајловите и да вратите назад одреден фајл. Ако не се снајдете, секогаш може да испратите тикет на нашата техничка подршка и тогаш ние ќе го направиме тоа за вас. Значи не ви е потребно никакво знаење околу конфигурирање на backup-от бидејќи се е автоматски.


 

Што ако мојот backup порасне над 20GB?
Во колку тоа се случи, ние ќе ве известиме за тоа и ќе ви понудиме можност да го намалите зафаќањето на својот налог или да преминете на месечно плаќање по зафатен простор (цените можете да ги видите понатаму во текстот).

 

MakWin The Best Macedonian Website
Advertisement

 

Backup на вашиот сервер или VPS

 • пружаме услиги и на клиенти кои не закупиле сервер кај нас
 • цена по зафатен backup простор
 • backup решението не го оптеретува дискот и не го подига load-от на серверот
 • податоците се компресирани а со тоа се чува просторот на backup дискот
 • се прави целосен full backup, а потоа само разликите еднаш седмично

 

Цени за поголеми корисници

Цените се врзани за просторот кој го заземате на backup дискот. Цените се на месечно ново.

Простор на дискот Цена месечно
До 50GB 25 €
50GB – 100GB 30 €
100GB – 250GB 40 €
250GB – 500GB 59 €
500GB – 1000GB 89 €
1000GB – 2000GB 139 €
 * Цените се БЕЗ ВКЛУЧЕН ДДВ од 18%

Ако сте заинтересирани! Испратете ни ги вашите податоци или поставете прашање.