MakHost - The Best Value at the Best Price!

Останато

Бизнис на интернет

Бизнис на интернет

Работа преку Интернет Преку Интернет Со помош на компјутер, сателитска комуникација и интернет, можно е да се направи бизнис со луѓе и компании на врвот и тоа на било кое место на земјината топка. Заработка од дома Со помош на компјутер и интернет врска, денес е можно да се направи профит без да го напуштите […]

WordPress Спецификации

WordPress Спецификации

WordPress Content Management System Општи Карактеристики: Комплетна стандардизирана согласност WP отиде во големи должини за да бидете сигурни дека секој WordPress генериран код е во потполна согласност со стандардите на W3C. Ова не е важно само за интероперабилноста со пребарувачите денес, туку исто така и за напредната компатибилност со алатки од следната генерација. Вашиот веб […]

Drupal Спецификации

Друпал Content Management System Општи Карактеристики: Книга на соработка Оваа уникатна книга функција ви овозможува подесување на “книга на соработка”, а потоа доделување овластувања на други лица за да се придонесе во содржината. Пријателски адреси Друпал користи Apache mod_rewrite да овозможи индивидуализирање на URL адресите кои се пријателски и за корисникот и за пребарувачите. Модули […]

Joomla Спецификации

Joomla Спецификации

Joomla Content Management System Општи Карактеристики: Joomla (Џумла)! Неколку примери од вистинскиот виртуелен свет за тоа што Joomla (Џумла)! content management system софтверот може да направи? Joomla се користи низ целиот свет, во снажни веб сајтови, во сите форми и големини. На пример: * Корпорациски веб сајтови или портали * Корпорациски интранет и интернет(екстранет) * […]

Споредување на CMS

Споредување на CMS

Постојат многу споредби на CMS (Content Management System) но сите тие се до некаде израз на потребите од маркетиншки пробив, што секогаш може и создава конфузија во изборот на CMS за вас. Најважниот елемент се вашите барања кои се пак одредени од вашите потреби и ситуација. Каков вид на веб презентација имате намера да направите, […]

Безбедност на Web Aпликациите

Безбедност на Web Aпликациите

  ХАКЕРИ НА ИНТЕРНЕТ   Хакери на Интернет се чини дека поминаа деновите на барање слава, преку саботирање на презентациите на познатите компании. Денешните криминалци се многу поопасни, а како крјна цел им е кражба на податоци и идентитет со исклучива намера за остварување на профит – ФИНАНСИСКА КОРИСТ. Следствено на трендот на порастот на […]

Најкорисни – Бесплатни Програми

Најкорисни – Бесплатни Програми

Freeware – Shareware – Free software – Open source software Понудените линкови на ова страница ве носат кон страниците на издавачот или авторот на програмот, каде можете истиот да го превземете –download, или да ја пронајдете најновата верзија од тој програм, односно подршка за истиот. НАЈКОРИСНИ – БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ Антивирус – Avast Антивирус – AntiVir […]

12
Translate »