MakHost - The Best Value at the Best Price!

Blog

Збогум Виста!

Збогум Виста!

Збогум Виста, Здраво на Windows 7   Мајкрософт на 22 октомври ја објави својaтa најнова верзија на Виндовс (Windows) за да ја замени силно критикуваната Виста (Windows Vista). Компанијата се надева на нов почеток по лошиот прием на Виста (Vista). Во светот сепак сепак најмногу инсталации кај персоналните компјутери е производ на Мајкрософт (Microsoft). Во […]

Gmail како Default емаил клиент

Gmail како Default емаил клиент

Поставете го Gmail за Default емаил програм во Mozilla Firefox Згодна можност за сите оние што користат Google Mail и Mozilla Firefox но и за оние што користат Yahoo или некоја друга десктоп апликација за прием на и испраќање на електронска пошта. Кога на некој од сајтовите ќе наидете на емаил линк и ќе посакате […]

Google Sandbox

Google Sandbox

Google Sandbox Одбивање – Неприфаќање од Google   За што станува збор? Ја поставивте својата веб презентација, секојдневно додавате нови и квалитетни содржини, за веб презентацијата се пишува по форуми и блогови, имате приличен број на доаѓачки линкови (incoming links), но сеуште нема посети од пребаувачот на Гугл. Во таков случај со сигурност можете да […]

Бесплатен Веб Хостинг!

Бесплатен Веб Хостинг!

Бесплатен Веб Хостинг – Што е вистината? Конкуренцијата e навистина зголемена и многу е тешко да се најде вистинскиот домаќин помеѓу неколкуте илјади хостинг понудувачи на пазарот. Прашањето е дали високата цена на понудените пакети одговара на нивната функција. Бројни веб презнетации може да се најдат на серверите на интернет кои нудат наизглед добро решение […]

Безбедност на Web Aпликациите

Безбедност на Web Aпликациите

  ХАКЕРИ НА ИНТЕРНЕТ   Хакери на Интернет се чини дека поминаа деновите на барање слава, преку саботирање на презентациите на познатите компании. Денешните криминалци се многу поопасни, а како крјна цел им е кражба на податоци и идентитет со исклучива намера за остварување на профит – ФИНАНСИСКА КОРИСТ. Следствено на трендот на порастот на […]

Translate »